13 d’octubre 2015

Ruta: Mina i bassa Los Granados.

1-LLOCS D'INTERÉS: ruta les mines i la bassa los granados.
   

Finca Los Granados


LES MINES I LA BASSA DE LOS GRANADOS

 Des de la carretera  agafarem el Camí de Mingot ,

 passarem per damunt l'autovia i seguirem fins   que arriba davant la porta de la tanca d'una casa tradicional i un xalet , aquí deixarem el camí i ens desviarem per la dreta, passarem per damunt d'un cable que evita el pas de vehicles i continuarem eixe camí, sense deixar-lo, fins arribar a la bassa .  

 




                               Les mines de Los Granados.
      El paratge era fa  anys un lloc molt agradable per a fer una excursió i menjar en els voltants de la bassa, baix les bones ombres dels pins que l'envolten. Actualment està tot abandonat, les contruccions ( font i llavadors, séquia) estan mig enderrocats, la bassa seca, perquè el naixement , la mina, es va secar en la década dels setanta i tota la foieta de davant està sense cuidar, les oliveres mig seques i els bancals plens de brossa i barrancons...
     

Mina vella
Canalitzacions
Bassa vella. Al fons la bassa nova
Podem veure les restes de l'antiga mina,  les aigües de la qual anven a parar a una bassa i, a través de canalitzacions, que encara podem reconéixer, a uns llavadors i una font ( podem vore les  parets que queden)...
 





                                    
Esta mina es va assecar en el segle XIX ( no se sap quan es va fer la vella ni la nova) i després es va excavar l'actual, també seca des dels anys setanta. Podem vore la nova bassa, els llavadors i la séquia que conduïa l'aigua des de la mina.








Entrada a la mina nova.




 Actualment no es pot entrar perquè        les aigües de la pluja han anat arrossegant terra i solament hi ha visible  un metre d'alçada de la porta. 
La galeria ha d'estar prou neta , si no hi han hagut solsides i la llumbrera, que tenia sobre la meitat de la seua profunditat, està en perfectes condicions, (es veu sobre la lloma que hi ha damunt de la porta).


Llumbrera




Fòssils que podem trobar pels voltants....

               









 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada